Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavak Veszprém megyében

Részlet!!!!!!!!!!!!
 Beszálló Horgásztó: Vízterület: 15 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     A 8 sz. főútról, a várpalotai AGIP töltőállomásnál lévő közlekedési lámpánál Ősi felé kanyarodva érjük el a Várpalota végét jelző táblát, onnan kb. 1,5 km után balra feltűnnek a Beszálló lakótelep házai, majd 500 m után jobbra megtaláljuk a tavat.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, törpeharcsaLeírás: A tó medre korábban legelő volt, egy patak keresztezéssel, emiatt a meder egyenletes, törések, kövezések nem találhatók benne. Néhol még mindig látható az elöntött bokrok, fák vízből kiálló ágai. Átlagos vízmélysége 2,0 – 3,0 méter, de legmélyebb pontja kb. 4 méter. A tó partját közel 50 %-ban nádas borítja. A nádasok előtt 5 – 15 m szélességben torzsás akadós területek találhatókBefolyó patakok és források, valamint a csapadékvíz biztosítja az víz utánpótlást.A tavon lehetőség van mind parti, mind csónakos (a csónak bérlés jelenleg még nem megoldott) horgászatra.
 Fenyvestó :Tó Vízterület: 9.5 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     Budapest felől a 8-as főközlekedési úton Veszprém felé Várpalota után 850 m-re, jobbra a Bakony irányában, burkolt bekötőúton 4300 m.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, keszeg, kárász, balin, sügér, pisztráng
Leírás:     TENGERSZEM a BAKONYBAN! Horgász-és vízi paradicsom! 9 ha-os pisztrángos tó,
KANADAI környezetben, összkomfortos faházzal egész évben kiadó, bérelhető! Ez a tó CSAK az Öné!! Horgászat, búvárkodás, RÁKÁSZAT, fotózás, filmezés, naturizmus,
kempingezés, túrázás, pihenés, kikapcsolódás, grillezés, bográcsozás és minden ami jó!!
Tel:06 20 9 108344.Horgászat egész évben csónakból, stégről, partról.
NAPIJEGY NINCS!
Igen ez a tó jelenleg egy háborítatlan természeti adottságokkal rendelkező vízterület. 1986 óta ismerem, még gyerek voltam mikor ezen a területen a várpalotai szénbánya egy külszíni fejtést végzett és sikerült berobbantaniuk egy szép terjedelmi karszt forrást ami ezt a területet (9,5 ha) elárasztotta egy napon belül több mint 30 m -s vízszinttel (ez nem volt gyenge látvány). A víz közel 4 m átmérőjű sugárban tört fel a mélyből. A meder hihetetlen gyorsasággal tellett, minek következtében rengeteg munkagép, futószalag, konténerek stb. maradt a mederben a víz fogságában.
Több hektárnyi erdő merült víz alá mi csodálatos élőhelyet biztosít a jelenlegi halállománynak. A kezdetekben 1988-1990 közt már a vízből szép 30-50 dkg-s kárászok akadtak horogra (köszönhetően a közelben lévő horgásztavaknak és a madaraknak, illetve a lelkes gyerekeknek kik önzetlenül de jó gondolkodással hordták át a fogott kis apró halat a környező tavakból).
Intenzív telepítést a tó 1991-ben kapott, mikor a Bakony Metál nevű cég, majd az Erdészet kezelésébe került (amur 3-6 kg-s, ponty 1,5-5 kg-s, pisztráng 25 dkg-1 kg köztiek, süllő és csuka 1-3 kg. 1999-ben már hihetetlen).
Élményekkel gazdagítva tért haza az a horgász aki ismerte a tó mélységeit, és tudta hogy hol horgásszon.
A tó jelenleg is nagyon szép eredményekkel horgászható, de csak azok számára ki ismeri illetve feltérképezi a mélységeket illetve a törésvonalakat.
Pergető módszer állandó sikerélményeket biztosít a pergető horgászok számára, elképesztő mennyiségű csuka és egyéb ragadozó hal van jelen a vízben.
A ponty és az amur horgászata rettenetes kihívásnak teszi ki a tavon a horgászokat. A nagy mélység végett csak a nádfalon van lehetőség a horgászatukra és ebből adódóan embert és szereléket egyaránt próbára tevő horgászatnak lehetünk résztvevői. A pontyok és amurok a bőséges kagyló és nád- hínár kínálat végett hatalmas méreteket értek el, persze ez annak is köszönhető, hogy háborítatlan lakhelyük két évtizede nem igazán volt horgászva. Jelenleg is a többség ki a faházat kibéreli a ragadozó halak végett látogat a tóra így még mindig egy gyöngyszem marad a tó a bátor és kihívást kedvelő bojlis horgászok számára. Aki úgy érzi hogy kellő felszereléssel és rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy a párhuzamos nádfalról próbálja meg lehúzni a halat annak ezt a tavat tiszta szívből merem ajánlani. Az én szerény véleményem az, ki ezt a tavat egyszer megtapasztalja az minden évben vissza akar térni ide. A környezet a levegő tisztasága, csak a természet hangjait hallja.
Egy szóval hihetetlen élmény. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ezt ha lehetősége van próbálja ki.
 Hajmáspusztai Horgásztó:Tó Vízterület: 7,3 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     Zirctől mintegy 22 km-re Győr irányába, a rédei leágazónál kell lehajtani a főútról.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, keszeg, kárász
Leírás:     A medret a Hajmás-patak szeli keresztül, mélysége a tóban 3 méter. A tó felöl 3 méter mély középmeder, 2 méter széles víz.
 Halimbai Nagy-tó:Tó Vízterület: 7 (ha)
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, tokfélék, naphal
Leírás:     Megközelítés: A település Veszprém megyében, a Kisalföld és a Déli-Bakony lábánál fekszik. Határa lapos medence, részben a Déli-Bakony dombokká szelídült vidéke, melyet nyugaton a Balaton-hegy választ el a tágas Nyirádi-medencétől. Ajkától 13 km-re, Tapolcától 25 km-re terül el. A Balatontól való távolsága 32 km.                                                  Halimba mellett található, 5 kg-ot lehet elvinni az amurból és a pontyból, compó és aranyszárnyú keszeg nem elvihető.
A halat amit elvisznek ki kell fizetni, nem tartozik a napijegybe a csónakbérlés.
Sátrazás, bográcsozás, ingyen üdülés, kikapcsolódás.
Part mellett bódék és stégek a horgászoknak.
Bojlizásra alkalmas, de pergetni fenekezni és úszózni egyaránt lehet.
 Inotai Víztározó:Tározó Vízterület: 1.2 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     Székesfehérvár felől a 8-as számú fő úton Veszprém felé haladva az inotai erőművet elhagyva, jobbra Inotán a második templom alatt található a víztározó. Esős időben is könnyen megközelíthető.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, tokfélék
Leírás:     A tó 1,2 ha nagyon tiszta forrás vízek táplálják. Halfajban és halban gazdag vízterület. Pontyból több mint harminc darab tíz kiló feletti került a tóba, közztük három darab 17 kg-os. A tó eddigi rekord fogásai 13 kg-osak. Amurból a legnagyobb példányok 12-13 kg-osak lehetnek. Kárászból is fogtunk több darab egy kiló feletti példányt. Lénai tokból 70 dkg-ból 3kg-osig telepítettek. Sok szerencsét kívánunk ehhez a kis tóhoz. Nekünk mind a környezet mind a fogási erdmények bejöttek.
 Kádártai Bányató: Vízterület: 7,2 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     Veszprém- Kádárta külterület. A tó a 82.sz.úton (közigazgatásilag Veszprémhez tartozó) Kádárta nevű településen a betonüzem mellett vezető murvás úton közelíthető meg, a településtől alig 500 méterre található.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, keszeg, kárász, balin, sügér, fekete sügér
Leírás:     A tó vize források által táplált természetes tiszta víz, melyet igazol a rákok jelenléte a tóban.Vízfelület: 7,2 ha. A tó közepén szigetek találhatók. Átlagmélység: 2 - 6 méter, a szigeteken és a parton nád, sás növényzet a mederben helyenként hínár található. A meder egyenletlen sziklás és murva (dolomit kőzet) mely a bányaművelés eredményeként alakult ki a vízbetörés előtt. ( A bányaművelés 1981- ben fejeződött be azóta horgásztóként funkcionál.) Természetes akadók inkább a szigetek és partszél közeli növényzet illetve fák- bokrok gyökérzetének közelében vannak.
Horgászati módszer: természetes parti horgászat a kiépített stégekről, melyeken ülőpad és esőbeálló is van. Csónakból horgászni nem szabad.Jellemző halfajok: keszeg, kárász, ponty, amur, balín, csuka és süllő. Közelmúltban feketesügér (pisztrángsügér ) került telepítésre melynek esetleges kifogása után, a mérete miatt még vissza kell engedni a horogtól történő kíméletes megszabadítása után, az esetleges sérülések fertőtlenítő kezelését követően.Ragadozó hal fogásához csalinak fogható vörösszárnyú keszeg és küsz, de elvinni nem szabad.Műcsali használata engedélyezett.
Az egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri a kifogott hal mennyiséget fajok szerint és rendszeresen gondoskodik azok után telepítésről.
Etetés: csak a partról szabad (mérsékelt mennyiségben), melynek során bomló-szerves anyagot használni nem szabad. Az etetőanyag bejuttatásához etetőhajó vagy csónak nem használható, azt rakétával vagy csúzlival kell eszközölni.
A bányató nyitvatartási és horgászati rendje:
kora tavasztól késő őszig van a tó nyitva, a hét minden napján 08 órától 16 óráig, de az időjárás függvényében a napi nyitva tartást folyamatosan növeljük, így a nyári időszakban 06 órától 20 óráig van nyitva. Ennek időpontja a halőrháznál rendszeresen ki van függesztve. Éjszakai horgászat péntek és szombati napokon van - de az időjárás függvényében ettől eltérő is lehet, melynek időpontja 20 órától 06 óráig tart.
Tilalmi idők az Országos Horgászrend szerint vannak megállapítva kivétel a ponty, melyre rendszerint feloldást kérünk a halászati hatóságtól.
Méretkorlátozás a vonatkozó jogszabályban foglaltak szerint érvényes, de a napijegyen is fel van tüntetve.
A horgászat megkezdését megelőzően a napijegyet a halőrnél lehet megváltani a horgászigazolvány átadásával egyidejűleg, a kapott napijegyet a horgászhelyre be kell vinni, a kifogott és megtartani kívánt halat a haltartóba helyezést követően, de még a készség újabb bejuttatása előtt a megfelelő rovatok megfelelő kitöltésével be kell jegyezni. Ez alól nem lehet kifogás az íróeszköz hiánya. E szabály megsértése fegyelemsértés következményeit vonja maga után,- ugyanis a halőrök rendszeresen ellenőrzik a horgászokat a horgászhelyen. A horgászat befejeztével a napijegyet a halőrnél le kell adni, az elvinni szánt halat be kell mutatni (esetleges mérésre), az egyéb csomagokat felszólítás nélkül a halőrnek be kell mutatni aki ezt követően adja ki a korábban leadott horgászigazolványt.
Karszt Horgásztó:Tó Vízterület: 8 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     Várpalotáról Veszprém felé megközelíthető a 8-as főút 30-as km szelvénye után, a táblákkal jelzett útvonalon, Bántapusztán.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, keszeg, kárász, pisztráng
Leírás:     Üdvözli Önt a Karszt 2003 Sportegyesület.
Jöjjön hozzánk kikapcsolódni, pihenni családosan, vegye igénybe szolgáltatásainkat.
Horgászati lehetőség napkeltétől napnyugtáig.
Kiépített horgászhelyeink, a gyermekeknek játszótér, büfé, tv, futballpálya várja az idelátogató vendégeket.
Tiszta, kulturált környezet, sütési-főzési lehetőség.
Csoportos kedvezmény, születésnapra, névnapra rendezvényszervezés.
- 5 kg feletti amur elvihető térítés ellenében.
- Süllő vagy csuka horgászata a napi vagy érvényes jegy mellett külön térítés ellenében 1500 Ft/kg áron + 5000 Ft-os kaució letétével lehet.
 Krigler jóléti tó: Tó Vízterület: 1,5 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     Sümeg Csabrendek között! Ilona-majornál!
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, kárász, busa, pisztráng, tokfélék, naphal
Leírás:     A tó kocka alakú, sekély vize 1.80 m mély, mély víz 2.30 m! Nádasos vízzel és nyílt részel rendelkezik!
2-10 kg amurokkal, pontyok 2-8 kg! A többi halfaj átlagos!
2011. március. 31.-én telepítettek 5 mázsa pontyot, 1 mázsa pisztrángot!
2012. március 13.-án kárász és 4 mázsa ponty került telepítésre.
Pici de nagyon jó!
Év közben folyamatosan telepítenek
Lőrintei-tó:Tározó Vízterület: 26 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás:     A tó megközelítése az Ajka-Kolontár összekötő útról a legegyszerűbb. Erről Padragkút felé lefordulva a jobbra eső két murvás út vezet a tóhoz, amit tábla is jelez. Autóval a víztározó jól megközelíthető, körbejárható.
Fogható halak:     ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, márna, tokfélék, kősüllő
Leírás:     A víztározó 26 hektáros, egy kisebb felső, és egy nagyobb, mélyebb alsó tóból áll. Mindkét tavat évente többször intenzíven telepítjük. A tavak mélysége 2-5 méter közötti.

Vize rendkívül tiszta, utánpótlását a bányák által kiemelt karsztvíz biztosítja. A jó vízminőséget mutatja, hogy a változatos halfauna mellett sok kagyló és folyami rák él a tóban. A védett halak közül a szivárványos ökle emelhető ki, mely a parti zónában tömeges.

Halállományát tekintve kiváló békéshalas és rablóhalas vízterület. A majd ötven éve intenzíven telepített tározó hatalmas halaknak ad otthont. 20 kiló feletti pontyok és amurok, néhány 30-50 kilós busa mellett szép dévér, karika és vörösszárnyú keszegek, compó, és ezüstkárász van a vízben. A 8 kg-nál súlyosabb, vagy 61 cm-nél nagyobb testhosszú pontyokat elvinni tilos, mérlegelést és fényképezést követően haladéktalanul szabadon kell engedni.

A ragadozó halak közül szinte minden fogható. Süllő, csuka szépen van, a tó kiváló pergető terep. Süllőből 9 kg-os, csukából 12,5 kg-os példányt is fogtak. Balin kevés van a vízben, de ami van azok hatalmasak, 4-7 kg közöttiek. Az országos balin rekordlistára rendszeresen ad dobogós halat a tó. Sok és szép méretű a csapósügér, érdemes célzottan rájuk horgászni. A 30-50 dkg-os példányok nem ritkák. Törpeharcsa a vízben nincs.

Az utóbbi időben egyre több gondot okoznak a vízben elszaporodott harcsák. A 40 éve a Rábáról néhány horgász által titokban hozott növendékek kiváló élőhelyet találtak, utódaik hatalmasra nőttek és elszaporodtak. Az egyesület minden eszközzel szorgalmazza a harcsák horgászatát, de a nagy példányok megfogása nem egyszerű feladat. 2006-ban fogtak 50 kg felettit is, de ez messze van a legnagyobbaktól. A tavaszi harcsafogó versenyen volt aki teljes felszerelését bánhatta.
 Malom-tó Pápa:www.malomhorgaszto.hu